Fotonaponski sistem

Hibridni bojleri predstavljaju tehničko rešenje za grejanje vode s upotrebom ekološki čistog izvora energije – sunca. Električna energija iz fotonaponskih panela greje vodu u rezervoaru. Originalnim rešenjem je ugradnja grejne spirale, kojom uspevamo eliminisati bilo kakav gubitak energije. Uređaj na taj način radi vrlo efikasno. Prednost ovog rešenja je varijabilnost položaja fotonaponskih panela, bez održavanja i jednostavno povezivanje sa rezervoarom vode. Hibridni bojler nalazi svoje mesto ne samo u privatnim kućama već i u pansionima i malim hotelima i restoranima.

OFF GRID sistem (ostrvski sistem) dizajniran je za lokacije koje nemaju mogućnost povezivanja sa strujnom mrežom. Ovakvi sistemi se koriste na primer na vikendicama, eko-kućicama i farmama. Solarni fotonaponski paneli – PV moduli konvertuju sunčevu svestlost u električnu energiju, rezultat je napon od 230 V sa mogućnošću uključenja potrošača kao su sijalice, punjači, radio, lap top, TV, bušilica na akumulator i sl. Energija dobijena iz fotonaponskih panela generiše se u baterijama velikih kapaciteta bez održavanja, koje su povezani na sistem.

Proizvodnja struje za vlastite potrebe – izgradnjom fotonaponskih sistema kojima se proizvodi struja za vlastitu potrošnju u domaćinstvu. Optimizacijom ugrađenog sistema sa potrošnjom u vlastitom domu postižemo najveće uštede. Dodatnim kombinovanjem sa hibridnim bojlerom, sistem osigurava energetsku nezavisnost kao i maksimalne uštede u potrošnji električne energije.

Fotonaponske elektrane - Obnovljivi izvori energije su trenutni trend a nadamo se i budući. S porastom populacije i smanjenjem rezervi nafte i prirodnog zemljanog gasa, istraživanja i razvoj se sve više fokusiraju na oblast obnovljivih izvora. Fotonaponski sistemi ili drugim rečima solarni sistemi mogu se naći na ravničarskim poljima, krovovima kuća i industrijskim objektima. Pretvaranje sunčeve svetlosti u električnu energiju osigurava se preko fotonapnskih panela raznih veličina i performansi. Sa instalacijom ovakvih rešenja imamo višegodišnje iskustvo a zajedno smo realizovali projekte sa instaliranim kapacitetom više od 90 MW.

View the embedded image gallery online at:
http://imao.rs/fotonaponski-sistem#sigFreeId0fe24d9f12

 

            IMAO group | IMAO Češka| IMAO Slovačka | IMAO Bosna i Hercegovina | IMAO Rumunija | IMAO Hrvatska |Hibridni bojleri